Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Beeldvormende bijeenkomst schutterszaal

donderdag 21 september 2023

20:00 - 22:00
Locatie

Stadhuis Culemborg - Schutterszaal

Voorzitter
Yassin Dagdag
Eind
donderdag 28 september 2023 09:43
Toelichting

Onderwerp: Jeugd (en wijkaanpak)


Geachte raads- en commissieleden,


In Culemborg maken we ons er hard voor dat onze kinderen en jongeren gelukkig kunnen opgroeien. Met regelmaat spreken we hier ook over in de raad. Graag nemen we u weer mee in de laatste ontwikkelingen en de dagelijkse praktijk en nodigen u dan ook van harte uit voor een beeldvormende bijeenkomst. Deze vindt plaats op donderdag 21 september van 20.00 – 22.00 uur in de Schutterszaal.


In de wijkaanpak/jeugdaanpak werken we samen met onze kennispartner het Nederlands Jeugdinstituut (NJi). Het NJi neemt ons mee in hun visie op jeugdzorggebruik. En daarnaast hebben geven zij hun kijk op de oorspronkelijke pilot Schoolhof en mogelijke interventies om jonge aanwas te voorkomen.


Ten tweede willen we ook de professionals uit de praktijk het podium bieden. Onder de noemer van de wijkaanpak zijn we gestart met een zeer proactieve benadering waardoor we jongeren waar we met name op het gebied van veiligheid zorgen over hebben tijdig in beeld hebben. We gaan in gesprek met een jongerenwerker en ICM-er (intensief casemanager) over hun praktijkervaring in Culemborg.


Wij zien uit naar een inspirerende bijeenkomst!


Met vriendelijke groet,


Gerdo van Grootheest en Mischa Peters

Uitzending